House modernisation,
Bishop's Stortford

The owners of this Bishop's Stortford detached house had lived here for 8 years. Struggling with internal space and an outdated Kitchen, their brief was simple; to provide more space.


This has been achieved by removing the square bay window and extending outwards at the front to occupy the wasted internal space created by the square bay. In the dining room, moving the dividing partition wall between the Dining room and Kitchen, just 485mm, has created a usable dining room whilst retaining a large Kitchen. The client has refitted the outdated kitchen.


With Permitted Development Rights removed, for Garage conversions in this development, Planning Permission was sought for the part conversion of the Garage to allow a new wetroom/w.c. to be created out of the rear of the garage, whilst still retaining a substantial storage space within the Garage itself.

View

case studies


Contact us